Announcement

Collapse
No announcement yet.

Bitbox 2.9.9 not always sync'ing clips correctly

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Bitbox 2.9.9 not always sync'ing clips correctly

    Hello: I just updated to Firmware 2.9.9 and everything looks good but there is a problem with occasional wav files just not wanting to sync in clip mode.

    For example, I have 8 files that are all exactly 16 seconds long. I am looping them at 120bpm control via MIDI from the Toolbox. I have played with the number of beats and the sync division and nothing seems to help. The problem is that 7 out of 8 will be fine, and one will be completely off, almost like it didn't take clip mode right.

    Any thoughts?

  • #2
    Is it the same file? Where did you get these files? Did you create them?

    Comment


    • #3
      What do you mean the same file? I have multiple clips that I made in Ableton, all of them are exactly 16 seconds long and exactly looped. All of them work except one of them, which I don't understand. All of them play in time except for this one file. But I did this exercise again with some other samples, all 8 seconds long, and I had the same problem. One file out of eight wouldn't track time correctly.

      Comment


      • Steve J
        Steve J commented
        Editing a comment
        I mean - is it the same file giving you trouble. Can you send them?

    • #4
      OK I think I found the problem. The file that isn't sync'ing is 36 second long and contains 72 beats. All the other files contain a power-of-2 multiple and are 32 beats long, 16 seconds. Here's what's happening:


      https://youtu.be/9T39_CFCOcY



      Any thoughts?

      Comment


      • Steve J
        Steve J commented
        Editing a comment
        The bitbox will do its best to sync your Clips given a few assumptions. Following the power of 2 -- and a 4/4 time signature are two of those assumptions.

      • Steve J
        Steve J commented
        Editing a comment
        have you tried trimming the longer sample to match the shorter samples? Does that fix the issue with this particular sample?

    • #5
      Steve, I put 72 beats in the MISC section and now it's tracking the sample fine. Great work by you and Aaron and the team!

      Comment

      Working...
      X